Hallo, wij zijn groep 5. Wij zitten in het lokaal rechts bovenin het gebouw, en horen dus bij de bovenbouw. Onze klas is een onderwaterklas, kijk maar naar de foto’s. (foto onderwaterprikbord en octopus). 

We voelen ons verantwoordelijk voor elkaar, werken graag samen en willen elkaar goed leren kennen en begrijpen. Daarom doen we regelmatig spelletjes. Ook de Kanjerafspraken zijn belangrijk in onze groep. Een grapje is bijvoorbeeld pas leuk als iedereen het goed vindt, dus behalve jijzelf ook de ander, de juf en je ouders.

Er zijn best veel nieuwe vakken in groep 5:

Bliksem (de begrijpend lees-methode, waarbij er 9 strategieën worden aangeleerd die de kinderen altijd kunnen gebruiken, zowel bij gewone leesboeken als informatieboeken).

Geschiedenis en aardrijkskunde zijn ook nieuw. De tweede helft van het jaar beginnen we met topografie

We werken met de Snappets voor spelling, rekenen, begrijpend lezen en nieuwsbegrip. Verder werken we op verschillende niveau’s voor taal en rekenen. Gelukkig hebben we op een aantal momenten ook een extra juf in de klas om dit allemaal te kunnen doenEn als echte bovenbouwgroep, krijg je een huiswerkmap en een maandplanning. Die bespreek je samen met de juf en zo leer je langzamerhand je tijd voor huiswerk goed in te delen. Een agenda mag, maar hoeft nog niet. Huiswerk krijg je voor de tafels, spelling (Bloon), Levend Water (elke 3 weken), en af en toe voor aardrijkskunde of geschiedenis.

Wil je meer weten, vraag gerust of kom eens langs.

Hartelijke groeten van Ivo, Janoah, Steven, Levi v G, Jelle, Levi N, Shirin, Rosalie, Solomon, Laurens, Linde, Nout, Sophia, Thijs, Emilio, Aron, Lieve, Anna, Loïs, Aaron, Joël, Tamar, Ruben B, Ruben L, Suze, Jolie, juf Loes op maandag en dinsdag en juf Renske op woensdag, donderdag en vrijdag.

Laatste nieuws

22 november 2017 –   Groep 5 maakt Bibberbeesten

14 november 2017 –  Kunst in groep 5 en 6