Hier zijn we dan: groep 8! Ons laatste jaar op De Akker. We hebben er zin in en kunnen niet wachten totdat we aan de slag gaan met onze afscheidsmusical en we met elkaar op kamp zullen gaan! Maar eerst natuurlijk een jaar hard werken en aan de slag met veel verschillende dingen. Bij rekenen zullen we gaan herhalen en verdiepen van alles wat we de afgelopen jaren al hebben geleerd. Bij taal leren we meer over de grammatica en natuurlijk breiden we onze woordenschat verder uit. Bij spelling herhalen we voorgaande categorieën, krijgen we uitleg over nieuwe en gaan we hard aan de slag met werkwoordspelling en verder hebben we ook nog onze zaakvakken aardrijkskunde, geschiedenis, topografie en natuur. Daarnaast houden we er ook heel erg van om creatief aan de slag te gaan bij tekenen en handvaardigheid, blijven we sportief tijdens de gymlessen, sportdagen en het gpo-wn voetbaltoernooi speciaal voor groep 8. Jullie begrijpen: wij zitten echt niet stil en gaan er een heel mooi jaar samen van maken

Groetjes van:

Joppe, Simone, Casper, Eudora, Aron, Loïs, Sander, Amy, Sam, Sari, Lucas, Jerine, Roy, Jolijn, Pieter, Tabita, Ariel, Jonathan, Sophie, Kasper, Nneka, Marijn, Joran en de juffen

Verslag van 4 t/m 9 juni

Deze week zijn we op maandag naar voorstelling “The Match” geweest. Dat is een voorstelling waar een voetbalwedstrijd wordt gedanst. We hebben ook veel aan de musical geoefend. En wat natuurlijk niet te missen valt: we zijn op kamp geweest. Het was een heel leuk kamp voor iedereen. We mochten een vuurtje maken wanneer we maar wilden, en ’s avonds werden daar marshmallows gerookt en werd er gezongen. Woensdag zijn we ook naar het strand gegaan, en hadden we een dropping (om half 10 ’s avonds). De meesten bleven tot kwart over een bij de anderen en gingen daarna hun tent in. We hadden alleen een groot nadeel: het regende veel. En vaak. Vooral woensdagnacht en donderdagochtend. Daardoor waren best veel spullen nat. Op de donderdagochtend bleek dat echter geen groot probleem. Een paar kinderen deden hun zwembroek aan, pakten het zeil en de zeep en gingen buikschuiven of worstelen in de nattigheid, hoewel de meesten toch wel binnen in het kamphuis (bij het haardvuur) bleven. In het kamphuis werden allerlei diverse dingen gedaan: er werd brood gebakken, er werd weerwolven gespeeld, er werd gegeten en er werd opgewarmd. In de middag klaarde het weer op en gingen we op de fiets naar een binnenspeeltuin in ’s-Gravenzande. Daar werd vooral veel tikkertje gespeeld, omdat we bijna de hele speeltuin voor onszelf hadden. In de avond kwamen de overige leerkrachten naar ons toe voor de bonte avond. Dat was feesten! Iedereen had iets bedacht. Ook de juffen en de meester. Sommigen deden iets met dans of toneel, anderen deden iets met quizzen of experimentjes, en alle juffen (exclusief juf Marjan en juf Mirjan) en de meester deden ons en de juffen na in kleine toneelstukjes. En later deden onze juffen ons ook na, maar dan met het thema “kamp”. Nadat de juffen en de meester weg waren en het kampvuur weer was opgestookt, werden er weer marshmallows gerookt en er werd een spookverhaal verteld. De dag daarna pakten we onze spullen in en gingen we terug naar school, via een kanobedrijf. Daar hebben we een uur gekanood, om daarna meteen terug te fietsen naar school, waar we hartelijk werden ontvangen door alle ouders.

Kortom, het was een geweldig kamp.

9 t/m 13 april

Maandag hadden we een controletoets van spelling. En was Joppe jarig. Gefeliciteerd.  Dinsdag we hadden we niks speciaals. Woensdag hadden we Wonderlijk Gemaakt. Donderdag was er weer niks speciaals. En vrijdag was Sam jarig. Gefeliciteerd. De klassenlunchposter moest af zijn om kinderen over te halen om gezonder te gaan eten.

Verslag week 2 t/m 6 april

Maandag hadden we vrij vanwege 2e paasdag. Dinsdag hadden we Wonderlijk Gemaakt en een kampvergadering. We deden de kampvergadering nu op dinsdag omdat we maandag vrij waren. Woensdag waren Jonathan en Lucas jarig. Gefeliciteerd. Donderdag gebeurde er niet heel veel speciaals. En vrijdag moest het betoog van taal ingeleverd worden. Niet heel veel kinderen hadden een goed cijfer.

 

Verslag week 26 t/m 30 maart

Op maandag 26 maart had groep 8 een kampvergadering, want groep 8 mag dit jaar kamp zelf organiseren.

Op dinsdag 27 maart hadden we de maandviering die juf Marjan organiseerde.

Op woensdag 28 maart hadden we de wonderlijk gemaakt les dat was een herhaling van wat we in groep 7 hadden geleerd.

Op donderdag 29 maart hadden we een oefentoets van de cito op nieuwe Chromebooks, want dit jaar doet groep 8 de eindtoets op Chromebooks.

Op vrijdag 30 maart was het Goede Vrijdag dus we hadden vrij.

Verslag week 12 t/m 16 maart

Maandag: We hadden juf Renske de hele ochtend voor de klas. Juf Marjan had last van haar schouder. In plaats van begrijpend lezen gingen we een oefentoets doen van begrijpend luisteren. En nog iets leuks voor de meiden: ze gingen van 13:30-15:00 oefenen voor het voetbaltoernooi.

Dinsdag: bij rekenen en taal was er niet zo veel bijzonders. Bij spelling was er wel iets, namelijk: een signaaldictee. We hadden ook een topotoets van Zuid-Oost-Azië. En er was weer een kampvergadering.

Woensdag: bij de normale vakken was er niet echt iets bijzonders.  We moesten wel zoals elke woensdag 2 keer BLOON gedaan hebben. De jongens gingen van 10:45-12:15 oefenen voor het zaalvoetbaltoernooi.

Donderdag: alles normaal, maar wel een geschiedenistoets van hoofdstuk 3.

Vrijdag: ZAALVOETBALTOERNOOI!!!

Week 3 2018

Vorige week hadden we nieuwe plekken gekregen. Op dinsdag hadden we een topotoets van Zuid- Azië. Donderdag hadden we een woordjestoets van Engels, een toets van informatieverwerking en gaf juf Marjan les. Vrijdag hadden we een Levend Water toets van hoofdstuk 15. We hadden ook een tekenopdracht: een tekening van Klaas Gubbels. Een man die bijvoorbeeld een tafel tekende die een emotie uitbeelde. We hadden ook Kies je Taak. Toen moesten we een soort monument maken tegen de slavenhandel of een paspoort maken van Napoleon of Lodewijk de 16e.
Groetjes Jerine en Aron

De eerste week na de kerstvakantie

In de vakantie waren Nneka en Roy en juf Mirjan  jarig. De verjaardag van juf Mirjan hebben gevierd. We hebben met zijn allen een Kahoot quiz gemaakt met één vraag over onze monoloog erin. Als juf Mirjan die vraag fout had moest ze een opdracht trekken en als ze de vraag goed had kreeg ze iets lekkers, dat wij hadden meegenomen. Zo moest ze bijvoorbeeld bij groep 6 aankloppen en zeggen dat ze een taalles ging geven. Het ergste dat juf Mirjan moest doen vond ze: aankloppen bij groep 1 en de hele tijd niks zeggen. Juf Mirjan had ook nog een paar dagen last van haar armen, nadat ze 10 keer moest opdrukken…. Met al het lekkers dat we hadden meegenomen hebben we een high tea gehouden.

Vrijdagmiddag hebben we een gesprek gehad over de whatsappgroep, omdat daar gekke  opmerkingen in zijn geplaatst naar een andere leerling toe . U hebt hier als het goed is ook een mailtje over gehad.